Referentie van man 32, Amsterdam

19 augustus 2017

Door een pestverleden heb ik al jaren een negatief zelfbeeld en de daarbij horende (sociale) angsten en onzekerheden. Voor deze problemen ben ik al eerder in therapie geweest, zowel individueel als in groepsverband. Het niet kunnen vinden van een baan zorgde daarbij voor nog meer negatieve gevoelens, waardoor ik een paar jaar terug een burn-out kreeg. 
De praktijkondersteunende psycholoog van mijn huisarts stelde me schematherapie voor, dat raakvlakken heeft met cognitieve gedragstherapie, en we gingen samen kijken welke praktijken daar aan deden. Zo kwam ik bij Psychotherapy & Movement terecht.

Na een intakegesprek en een uitgebreide persoonlijkheidstest, die confronterend maar ook verhelderend was, stelden we een behandelplan op. Ik ging inderdaad schematherapie doen, bij Luciano. Aanvankelijk was ik wat weifelachtig, ik was immers al zo vaak in therapie geweest... zou dit me dan wél helpen? Ik besloot het toch te proberen. Schematherapie heeft me geleerd de vaak al te vastgeroeste patronen in mijn denken - en dus handelen - te doorgronden. 

Het was in het begin behoorlijk pittig, maar zodra ik het doorhad en eraan gewend was geraakt, merkte ik dat het effect begon te hebben. Dat gold zeker ook voor de mindfulnesscursus (bij een andere aanbieder buiten Psychotherapy & Movement) die ik op Luciano's aanbevelen ben gaan volgen. Het bijhouden van een 'dagboek' met positieve dingen die ik die dag heb meegemaakt of gedaan hielp me ook voor mijn zelfvertrouwen. Ik weet dat mijn zelfvertrouwen mijn blijvende aandacht zal nodig hebben, maar door de behandeling bij Luciano heb ik de juiste tools meegekregen om negatieve gedachten te 'tackelen'. Wat ik ook fijn vond, was dat Luciano van mijn leeftijd is en zich goed in mijn situatie kon inleven.

Man, 32, Amsterdam