Referentie van M (52)

25 juni 2017

Psychotherapy & Movement

Ik ben in therapie geweest bij Luciano Zoon voor een ernstige stemmingsstoornis en posttraumatische stress-stoornis.

Bezoek aan mijn huisarts maart 2016,

Hoe gaat het nu vroeg mijn huisarts? Beter antwoordde ik, ik ben over mijn ergste pijn heen denk ik, en deze paniek in mij is weg het verdriet is er nog wel maar dit kan ik wel aan.

Het laatste recept oxacepam heb ik wel gehaald maar slik deze pillen niet meer ik heb het niet meer nodig en voelde mij daar niet lekker bij, ik kon niet eens de weg oversteken of een normaal gesprek aan gaan.

Wil het zo zijn dat ik er nu achter ben gekomen waardoor ik in deze crisis terecht was geraakt.

Diep in mij ben ik bang er heerst zo veel angst hoe dat komt weet ik niet maar dit is al in mijn vroege jeugd begonnen .Met deze angst heb ik op een of andere manier mee weten om te gaan of niet, met alle gevolgen ik leed daar enorm onder en mijn vrouw ook ik dacht dat ik mij niet zo moest aanstellen maar deze angst komt in alles naar boven het heeft mij altijd in de weg gestaan met zo veel beperkingen en pijn.

Na dat ik mijn been verbrijzelde en met de komst van onze twee kinderen werd het alleen maar erger, ik zag hoe mijn vrouw in de ochtend de deur uit ging met de kinderen en de pijn op haar gezicht, ik voelde mij zo schuldig elke dag.

Ik werd heel bang en voelde mij machteloos het maakte mij boos en onzeker ik wist er niet meer mee om te gaan, en raakte daar door in een crisis bang om alles te verliezen zo veel angst maar deze angst maakte alles kapot.

Ik heb mijn angst altijd willen ontkennen maar in deze jaren ging dat niet meer.

Mijn huisarts zei hier zit een andere Man dan een paar maanden terug maar jij bent er nog niet helemaal, het is erg vervelend dat ik deze keuzes heb moeten maken voor jou wat betreft die opname en meer, maar dat ik nu zelf de keuze kan maken voor een therapie die bij mij pas, ik vertelde hem dat nu toch echt alles kapot is ,maar zei hij deze crisis is belangrijk geweest om tot dit inzicht te komen en het nu zo maar in te zien. Het heeft alleen wel erg veel teweeg gebracht, maar ook dat moet je weer zien als een nieuw begin.

Wacht deze EMDR therapie maar af.

Ik was er klaar voor ik wilde niet meer dat kleine afhankelijke angstige onzekere jongetje zijn die zoveel spanning droeg en zo verdrietig en boos kon zij en telkens bij het maken van keuzes toestemming van een ander nodig had of zich schuldig voelde wanneer hij dat zelf deed en steeds de bevestiging nodig had van een ander of ik er mocht zijn en of ik het wel goed deed.

Een goede vriend vertelde mij over EMDR en dacht dat deze therapie wel iets voor mij zou kunnen zijn om zo verlost te kunnen worden van deze problemen.

Dit speelde zich af in maart 2016.

Ik had zelf gezocht naar de juiste praktijk en Psychotherapy & Movement voelde goed mijn huis arts stemde daar mee eens.

Ernstige stemmingsstoornis en PTSS matig tot zwaar dat was de uitslag na verschillende onderzoeken Luciano Zoon was mijn therapeut negen EMDR'S 2 keer per week heeft Luciano deze therapie toegepast, hij heeft er voor gezorgd dat de pijn en angst uit mijn verleden nu weg is Luciano weet tijdens deze EMDR'S de juiste vragen te stellen en daardoor heel dicht bij het probleem te komen.

tijdens deze EMDR sessies is deze herbeleving van die momenten zo helder daardoor kon ik de situaties uit mijn verleden opnieuw weer ervaren mijn hele lichaam reageerde daarop mijn hartslag ,ademhaling en verkrampingen van mijn spieren tijdens het afronden van een EMDR werd alles weer normaal ik kon het trauma loslaten uitgummen noem ik het maar.

Luciano zag deze veranderingen ook met mij gebeuren tijdens deze sessies, en dat werd dan ook nabesproken dat vond ik erg prettig en met veel geduld en kalmte.

Herstel en beleving,
Na iedere EMDR behandeling kosten het mij drie dagen om daar weer van te herstellen tranen van het loslaten dat waren er een heleboel en lichamelijk vermoeid, op de eerste dag na de behandeling en de dagen daarna kon ik deze veranderingen in mezelf ervaren en beleven mijn energie kwam weer terug dat gaf mij het gevoel van verlost zijn van dat trauma daarna kon ik mezelf weer voorbereiden op de volgende EMDR in totaal negen.

Ik heb deze EMDR therapie als heel bijzonder ervaren de nazorg is voor mij nu ook afgerond maart 2017 wil het niet dat ik af en toe dat bange jochie in mij zoek maar die is er niet meer.

Luciano Zoon is professioneel en empathisch en hij heeft mij heel erg goed geholpen hartelijk dank.

M (52)