Tessa Brouwer

Tessa Brouwer, Msc (1994) is psycholoog in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Begin 2024 start zij met de opleiding tot GZ-psycholoog. Tessa behaalde zowel de bachelor klinische psychologie als de bachelor cognitieve neurowetenschappen waarna ze in 2019 afstudeerde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) met de master gezondheidszorgpsychologie. Tijdens haar studie werkte zij als vrijwilliger bij de Kindertelefoon in Amsterdam waar zij kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar als hulpverlener te woord stond aan de telefoon. Zij zette zich daarnaast in als voorzitter van de Europese commissie van de studentensectie van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Tessa Brouwer

Na haar studie is zij gaan werken bij verschillende kleine vrijgevestigde praktijken in de basis Geestelijke Gezondheidszorg waar zij zich naast behandelen ook richtte op het ontwikkelen van e-health, (online) cursussen en trainingen. Zij heeft ervaring met het geven van coaching consulten en het begeleiden bij terugkeer naar werk na uitval. Naast individuele behandelingen geeft zij ook relatietherapie (EFT) aan stellen. Tessa maakt in haar behandelingen gebruik van evidence based behandeltechnieken zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), schematherapie (ST), eye movement desensitization and reprocessing (EMDR), acceptance and commitment therapy (ACT) en Emotion Focused Therapy (EFT).

Tessa hecht veel belang aan het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving. Cliënten waarderen haar open en eerlijke houding en geven aan zich door haar gehoord en begrepen te voelen.

In haar vrije tijd reist Tessa graag de wereld rond.  Het liefst in een camper rond Australië met haar partner. Dichterbij huis geniet ze ervan om tijd door te brengen met haar familie en vrienden en houdt ze van uitgebreid koken en tafelen. Ze doet graag aan yoga, spinning en barre lessen en ze speelt graag piano.