Paula de Jong

Drs. Paula de Jong (1956) is klinisch psycholoog, psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut en senior schematherapeut. Zij is vanaf 1980 actief werkzaam in de GGZ. Zij is vanaf 1988 verbonden aan de Parnassia Groep in Den Haag als ambulant behandelaar. Eerst heeft zij als cognitief gedragstherapeut ervaring opgedaan met behandeling van diverse angst - en depressieve stoornissen. Later is zij zich steeds meer gaan specialiseren in de behandeling van de post traumatische stressstoornis (PTSS), dissociatieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Zij heeft een multidisciplinair team geformeerd dat zich is gaan specialiseren in de behandeling van PTSS. Vanaf 2004 is zij na de oprichting van PsyQ (onderdeel van de Parnassia groep) manager zorg geworden van het psycho medische behandelprogramma Psychotrauma. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van dit zorgprogramma, waar zeer gespecialiseerde behandelaren PTSS cliënten behandelen, die al jaren kampen met een scala aan klachten zowel op psychisch als lichamelijk gebied. Tevens heeft Paula jarenlang als docent gewerkt bij diverse RINO's in Nederland. Zij heeft o.a. les gegeven aan klinisch psychologen, psychotherapeuten en gz-psychologen en regelmatig workshops en lezingen gegeven op congressen. Zie hier Paula de Jongs volledige CV.

Paula de Jong CV

Naast haar werk in Den Haag heeft Paula vanaf 1982 een groepspraktijk in Amsterdam, haar woonplaats. Deze praktijk "de Jong & Partners" is vanaf 2013 getransformeerd tot Psychotherapy & Movement BV. Het is altijd een droom geweest van Paula om een eigen instelling in Amsterdam op te richten waar zowel behandeling als onderzoek plaatsvindt. Zij gaat deze droom nu samen met haar collega Mellony van Hemert realiseren. Zij is heel trots, om samen met Mellony, Psychotherapy & Movement als een toonaangevende instelling binnen de specialistische GGZ neer te zetten. Een instelling waar je je thuis voelt als cliënt en waar je je vrienden en familie met een gerust hart heen kan sturen.

Paula houdt van een directieve aanpak en is voorstander van evidence based behandelingen, d.w.z. behandeling die uitgebreid wetenschappelijk onderzocht zijn zoals cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Daarnaast maakt Paula zich sterk voor de ontwikkeling van innovatieve behandelingen. Een voorbeeld is de ontwikkeling van het Body Focused Rescripting Protocol samen met psychomotore therapeuten. Zie onder Onderzoek. Tevens is Paula er voorstander van om behandelingen met grote regelmaat te evalueren en indien de cliënt niet het gewenst effect ervaart , het behandelplan aan te passen.

Bezoek ook de persoonlijke website van Paula de Jong.

Supervisie bij drs. Paula de Jong

Ik ben supervisor van de volgende specialistische beroepsverenigingen:

  • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCT)
  • Vereniging voor Schematherapie
  • Landelijke Vereniging Voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
  • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).

Het opleiden middels het geven van supervisie en leertherapie van (jonge) professionals binnen de Geestelijke Gezondheidszorg vind ik inspirerend. Ik geef graag supervisie aan psychologen / orthopedagogen / GZ-psychologen (i.o.) / psychotherapeuten (i.o.) / klinisch psychologen(i.o.) en psychiaters die in opleiding zijn tot cognitief gedragstherapeut / psychotherapeut / kinder- en jeugdpsychotherapeut/ klinisch psycholoog of psychiater.

Het begeleiden van een N=1 studie in het kader van de opleidingsroute voor de VGCt is tevens mogelijk.

Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar: paula@psychotherapymovement.nl

Wanneer u een mail stuurt wilt u dan s.v.p. vermelden in het kader van welke opleiding u supervisie wilt? Vermeldt u tevens de volgende gegevens in uw mail: uw personalia, tijdstip waarop u wilt starten met de supervisie en op welke dagen u tijd heeft voor de supervisie.

Team of groepssupervisie op locatie

Groepssupervisie en teamsupervisie op locatie behoort tot de mogelijkheden. Voor overleg over de mogelijkheden en de tarieven voor het inhuren van de supervisor op de werkplek kunt u bellen met: 020- 528 52 31. Wanneer u de voicemail krijgt kunt u een bericht voor mij achterlaten, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

Hoe ervaren cliënten een behandeling bij mij?

Voor mij voelt het of Paula met mij samenwerkt. Ik doe het wel zelf natuurlijk (zij lost helemaal niets voor mij op) maar ik hoef het niet alleen te doen; zij staat naast me als ik dat wil. En zij gaat door, daar waar eerdere therapeuten te lief waren...
Lees meer