Mellony van Hemert

Drs. Mellony van Hemert (1981) is GZ psycholoog (BIG) |  psychotherapeut (BIG) en tevens externe promovendus |  PhD candidate bij de VUMC. 

Daarnaast heeft zij de volgende aanvullende specialisaties:

 • Cognitief gedragstherapeut VGCT ® 
 • Senior schematherapeut 
 • EMDR Europe Practioner 
 • Relatietherapeut (NVRG lid)
 • Psychotraumatherapeut 
 • Supervisor & leertherapeut van de VGCT & NtVP & de Vereniging voor Schematherapie

Mellony van Hemert CV

Achtergrond

Mellony is sinds 2003 werkzaam in de GGZ. Eerst heeft zij enkele jaren als begeleider A op een gesloten crisisafdeling gewerkt van de Parnassia Bavo groep vervolgens heeft zij op de Spoedeisende hulp Psychiatrie gewerkt als voorwacht en enkele jaren later bij het ACT team van de Parnassia Bavo groep als relatie en gezinstherapeut. In de jaren erna is zij zich steeds meer gaan specialiseren als behandelaar in de behandeling van vroegkinderlijk trauma | posttraumatische stressstoornis (PTSS), dissociatieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. 

Mellony is vanaf 2013 als (regie)behandelaar & PhD candidate verbonden aan Psychotherapy & Movement. Zie ook Mellony van Hemerts volledige CV. Door o.a. haar werkervaring bij Psychotherapeutisch Centrum de Viersprong (klinische afdeling schematherapie (KST-A) voor adolescenten) maar vooral door haar jarenlange werk voor de Parnassia Bavo Groep heeft zij kennis en ervaring opgedaan met een complexe doelgroep.

De persoon Mellony

Bij Mellony staat de cliënt centraal en zijn de behandeldoelen van de client het uitgangspunt voor de start van de behandeling. Zij is oprecht geïnteresseerd in haar cliënten en dit is voelbaar in de behandelingen met cliënten. Cliënten zijn geen dossiernummers. Iedereen is anders en verdient een behandeling op maat. Mellony wordt door haar cliënten omschreven als oprecht, confronterend maar ook warm, betrokken en humorvol.

Passies

Naast haar werk als therapeut, brengt Mellony ook graag tijd door met haar gezin, familie en vrienden en houdt zij erg van sport. Mellony houdt ervan om lange wandeltochten te maken, te fitnessen, racefietsen en zwemmen. Daarnaast is Mellony een fanatieke fan van Oranje. Als het even kan bezoekt zij de wedstrijden van Oranje of kijkt zij samen met vrienden en familie de wedstrijden van Oranje. Dit sluit goed aan bij de persoon Mellony die kan worden omschreven als spontaan, sportief, direct, sociaal, iemand die van gezelligheid houdt en een actief leven leeft.

Voor meer informatie over Mellony kunt u terecht op:

Lidmaatschappen van Mellony

 • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  Lidmaatschapsnummer: 218026
        
 • Volledig lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten (NVRG)
  Lidmaatschapsnummer: NVRG-12887
   
 • De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (Volledig lid) (VGCT®)
  Tevens geregistreerd als supervisor
  Lidmaatschapsnummer: 009185
          
 • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  Geregistreerd als EMDR Europe Practioner
  Lidmaatschapsnummer: 33994
          
 • Het register Schematherapie
  Tevens geregistreerd als supervisor
          
 • Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)
  Tevens geregistreerd als supervisor
  Lidmaatschapsnummer: 1001745
          
 • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  Lidmaatschapsnummer: 4383708
         
 • De Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
  Lidmaatschapsnummer: 4448
      
 • De federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGZPT)
  Lidmaatschapsnummer: 211359

Supervisie bij Mellony van Hemert

Met veel plezier geeft zij al enkele jaren supervisie aan cognitief gedragstherapeuten, psychotraumatherapeuten (NtVP) in opleiding, schematherapeuten en (basis/master) psychologen in opleiding tot GZ psycholoog en / of psychotherapeut.

De kosten voor supervisie en leertherapie bedragen 120,00 euro per sessie van 45 minuten en 150,00 euro voor 60 minuten. Het is mogelijk om dubbele sessies eventueel via beeldvelden te plannen.

Ik ben supervisor/leertherapeut van de volgende specialistische beroepsverenigingen

 • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCT)
 • Vereniging voor Schematherapie
 • De Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)

Het opleiden middels het geven van supervisie en leertherapie van (jonge) professionals binnen de Geestelijke Gezondheidszorg vind ik inspirerend. Ik geef graag supervisie aan psychologen / orthopedagogen / GZ-psychologen (i.o.) / psychotherapeuten (i.o.) die in opleiding zijn tot cognitief gedragstherapeut, schematherapeut, GZ psycholoog, en/of psychotherapeut. Het begeleiden van een N=1 studie in het kader van de opleidingsroute voor de VGCt is tevens mogelijk.

Supervisanten omschrijven mij als: zorgdragend voor een veilige en respectvolle sfeer, supervisor met humor, directiviteit, warmte, hoog tempo, het kunnen houden van overzicht waarbij er ruimte is voor out of the box denken bij complexe casussen.

Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar: mellony@psychotherapymovement.nl

Wanneer u een mail stuurt wilt u dan s.v.p. vermelden in het kader van welke opleiding u supervisie wilt? Vermeldt u tevens de volgende gegevens in uw mail: uw personalia, tijdstip waarop u wilt starten met de supervisie en op welke dagen u tijd heeft voor de supervisie.