Mellony van Hemert

Drs. Mellony van Hemert (1981) is GZ psycholoog (BIG) |  psychotherapeut (BIG) en tevens externe promovendus |  PhD candidate bij de VUMC. Daarnaast is zij cognitief gedragstherapeut VGCT ® | senior schematherapeut | EMDR Europe Practioner | supervisor & leertherapeut van de VGCT & NtVP & de Vereniging voor Schematherapie en relatietherapeut (NVRG). Met veel plezier geeft zij al enkele jaren supervisie aan cognitief gedragstherapeuten, psychotraumatherapeuten (NtVP) in opleiding, schematherapeuten en psychologen in opleiding tot GZ psycholoog en / of psychotherapeut.  

Mellony is sinds 2003 werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg. Eerst heeft zij enkele jaren als begeleider A op een gesloten crisisafdeling gewerkt van de Parnassia Bavo groep vervolgens heeft zij op de Spoedeisende hulp Psychiatrie gewerkt als voorwacht en enkele jaren later bij het ACT team van de Parnassia Bavo groep als relatie en gezinstherapeut. In de jaren erna is zij zich steeds meer gaan specialiseren als behandelaar in de behandeling van de post traumatische stressstoornis (PTSS), dissociatieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Mellony is vanaf 2013 als (regie)behandelaar & PhD candidate verbonden aan Psychotherapy & Movement. Zie ook Mellony van Hemerts volledige CV. Door o.a. haar werkervaring bij Psychotherapeutisch Centrum de Viersprong (klinische afdeling schematherapie (KST-A) voor adolescenten) maar vooral door haar jarenlange werk voor de Parnassia Bavo Groep (crisisopname afdeling, spoedeisende hulp psychiatrie en ACT team) heeft zij kennis en ervaring opgedaan met een complexe doelgroep.

De persoon Mellony

Bij Mellony staat de cliënt centraal en zijn de behandeldoelen van de client het uitgangspunt voor de start van de behandeling. Zij is oprecht geïnteresseerd in haar cliënten en dit is voelbaar in de behandelingen met cliënten. Cliënten zijn geen dossiernummers. Iedereen is anders en verdient een behandeling op maat. Mellony wordt door haar cliënten omschreven als oprecht, confronterend maar ook warm, betrokken en humorvol. 

Naast haar werk heeft Mellony van Hemert een master in Geestelijke Gezondheidskunde aan de Universiteit van Maastricht gedaan. Hierna heeft zij zich verder verdiept in cognitieve gedragstherapie door aan Crescendo Psy de postdoctorale opleiding Cognitieve Gedragstherapie te volgen. Mellony heeft in 2016 haar opleiding tot psychotherapeut afgerond aan de Universiteit van Antwerpen en in 2018 haar postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog bij de RINO groep te Utrecht afgerond. Mellony blijft zich constant ontwikkelen en gelooft dat een mens nooit is uitgeleerd. 

Naast haar werk als therapeut, brengt Mellony ook graag tijd door met familie en vrienden en houdt zij erg van sport. Mellony houdt ervan om lange wandeltochten te maken, te fitnessen, racefietsen en zwemmen. Daarnaast is Mellony een fanatieke fan van Oranje. Als het even kan bezoekt zij de wedstrijden van Oranje of kijkt zij samen met vrienden en familie de wedstrijden van Oranje.

Naast dat Mellony van sport houdt en sportief is, houdt Mellony ook erg van gezelligheid, zoals het samen uiteten gaan, naar de film, naar het strand of met zijn allen varen. Dit sluit goed aan bij de persoon Mellony die kan worden opschreven als spontaan, sportief, direct, sociaal, iemand die van gezelligheid houdt en een actief leven leeft.

Voor meer informatie over Mellony kunt u terecht op:

Lidmaatschappen van Mellony

 • Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
  Lidmaatschapsnummer: 218026
        
 • Volledig lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten (NVRG)
  Lidmaatschapsnummer: NVRG-12887
   
 • De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (Volledig lid) (VGCT®)
  Geregistreerd als VGCT (R) en Supervisor | Leertherapeut
  Lidmaatschapsnummer: 009185
          
 • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
  Geregistreerd als EMDR Europe Practioner
  Lidmaatschapsnummer: 33994
          
 • Het register Schematherapie
  Geregistreerd als senior Schematherapeut
          
 • Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)
  Lidmaatschapsnummer: 1001745
          
 • Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
  Lidmaatschapsnummer: 4383708
         
 • De Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
  Lidmaatschapsnummer: 4448
      
 • De federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGZPT)
  Lidmaatschapsnummer: 211359

Supervisie bij Mellony van Hemert

Ik ben supervisor/leertherapeut van de volgende specialistische beroepsverenigingen:

 • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCT)
 • Vereniging voor Schematherapie
 • De Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)

Het opleiden middels het geven van supervisie en leertherapie van (jonge) professionals binnen de Geestelijke Gezondheidszorg vind ik inspirerend. Ik geef graag supervisie aan psychologen / orthopedagogen / GZ-psychologen (i.o.) / psychotherapeuten (i.o.) die in opleiding zijn tot cognitief gedragstherapeut, schematherapeut, GZ psycholoog, en/of psychotherapeut. Het begeleiden van een N=1 studie in het kader van de opleidingsroute voor de VGCt is tevens mogelijk.

Supervisanten omschrijven mij als: zorgdragend voor een veilige en respectvolle sfeer, supervisor met humor, directiviteit, warmte, hoog tempo, het kunnen houden van overzicht waarbij er ruimte is voor out of the box denken bij complexe casussen.

Voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar: mellony@psychotherapymovement.nl

Wanneer u een mail stuurt wilt u dan s.v.p. vermelden in het kader van welke opleiding u supervisie wilt? Vermeldt u tevens de volgende gegevens in uw mail: uw personalia, tijdstip waarop u wilt starten met de supervisie en op welke dagen u tijd heeft voor de supervisie.

Hoe ervaren cliënten een behandeling bij mij?

Sinds november volg ik zware traumatherapie sessies bij mellony voor een langdurige incest geschiedenis. Na al die goede berichten over Mellony was ik benieuwd naar de therapie bij haar...
Lees meer

Eindelijk na jaren gevochten te hebben voor traumabehandeling kreeg ik deze bij Mellony van Hemert. Mijn eerste aanmelding nadat ik al diverse aanmeldingen had gedaan maakte mij nerveus...
Lees meer

Bekijk alle referenties