Marijn Voorend

Marijn Voorend, MSc (1992) is GZ-psycholoog en sinds oktober 2022 in opleiding tot Psychotherapeut. Marijn is sinds januari 2021 werkzaam bij Psychotherapy & Movement en heeft de nodige ervaring opgedaan met het behandelen verschillende problematieken. Zij heeft speciale affiniteit met het behandelen van trauma-gerelateerde problematiek. Marijn hecht veel waarde aan een gevoel van veiligheid en betrokkenheid in het behandelcontact.

Marijn Voorend

Marijn heeft psychologie gestudeerd aan Universiteit Utrecht en is in 2015 afgestudeerd als psycholoog. Hierna is zij in de klinische verslavingszorg in Stellenbosch, Zuid-Afrika gaan werken. Vervolgens heeft zij een aantal jaar gewerkt in de ambulante verslavingszorg in Amsterdam, waar zij naast de verslaving ook comorbide problematiek (angst- en stemmingsstoornissen, trauma evenals persoonlijkheidsproblematiek) heeft behandeld. Daarnaast heeft Marijn een periode als zelfstandige gewerkt in de basis geestelijke gezondheidszorg, waar zij licht tot milde psychische klachten heeft behandeld.

Marijn maakt gebruik van verscheidene evidence based behandeltechnieken zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), schematherapie (SFT) en eye movement desensitization and reprocessing (EMDR). Vanwege haar opleiding tot psychotherapeut zal zij ook psychotherapeutische vaardigheden nader ontwikkelen en haar behandelingen vormgeven.

In haar vrije tijd houdt Marijn zich graag bezig met verscheidene sporten, en vindt zij haar ontspanning door te wandelen in de natuur en in gezelschap van vrienden te zijn.

Marijn over het werken bij Psychotherapy & Movement:

“Ik vind de persoonlijke benadering van de cliënten bij Psychotherapy & Movement heel prettig. Dit komt overeen met de collegiale sfeer die op de werkvloer heerst. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit van zorg die we aan onze cliënten leveren. Zoals de zorgvuldigheid waarmee diagnostisch onderzoek wordt uitgevoerd. Zo wordt een goed beeld gevormd van de klachten en problemen waarmee de cliënt zich meldt, en wordt aan de hand daarvan een passend en persoonlijk behandelplan opgesteld. Daarnaast ervaar ik Psychotherapy & Movement als een stimulerende werkomgeving waar enthousiasme voor het vak en vertrouwen voorop staan en wij onszelf als behandelaar verder kunnen ontwikkelen. Zo heb ik na het afronden van de GZ-opleiding bij Psychotherapy & Movement gelijk een doorstart kunnen maken met de opleiding tot Psychotherapeut.”.

Voor meer informatie over Marijn kunt u terecht op https://www.linkedin.com/in/marijn-voorend-a19194119