Louise Hoogerwoord

Louise Hoogerwoord is een senior gezondheidszorgpsycholoog (GZ, BIG), EMDR therapeut en MfN Mediator.

Na het afronden van haar studie Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht is zij gaan werken bij het Ministerie van Volksgezondheid in Suriname, in een plaatselijke GGZ-instelling en het Academisch Ziekenhuis van Paramaribo. Hier had ze de kans om te werken met alle verschillende culturele groepen, de Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse, Indiaanse en blanke bevolking (met alle verwante talen). In het academisch ziekenhuis werd ze gevraagd om een ​​afdeling psychologie op te zetten voor ziekenhuis- en poliklinische patiënten.

Daarnaast werkte zij parttime voor Stichting Lobi met de focus op psycho-educatie en therapie gericht op liefdesrelaties en seksuologie.

Na 6 jaar maakte ze een carrièreswitch, studeerde MBA, Erasmus Rotterdam en werd door het KLM-hoofdkantoor gevraagd om als interne consultant te starten op de afdeling Marketingstrategie. In het kader van haar management development plan volgde een expat contract als Country Manager van KLM in Costa Rica.

In 1995 verhuisde ze naar Curaçao, waar ze haar eigen bedrijf Relief Consults oprichtte, waarbij ze bovenstaande ervaringen combineerde en keerde terug naar haar grote passie Psychologie en Mediation. Relief werd ook bekend door coaching, training, peer mediation, werving op managementniveau en ontwikkelingsassessments voor bedrijven en andere organisaties. Behalve op Curaçao, vloog zij 12 jaar heen en weer naar Bonaire en bood zij onder Relief ook diensten aan op alle andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen. Zo coachte zij bijvoorbeeld de brandweercommandanten op de verschillende eilanden.

Louise keerde in 2019 terug naar Nederland en zette de eerder genoemde activiteiten voort onder dezelfde naam.

Los van haar eigen bedrijf, trad Louise parttime in 2022 in dienst bij ‘Psychotherapy & Movement’, een moderne, mooie, dynamische organisatie, gevestigd in een prachtig pand in Amsterdam, waar zij gevraagd werd om drie psychologen te begeleiden met hun postacademische opleiding Gezondheidszorgpsychologie.

Haar huidige speciale focus ligt op individuele volwassenen en koppels (niet alleen Nederlands maar ook Engels, Spaans en Papiaments sprekende cliënten) met affiniteit met de behandeling van een breed scala aan levensproblemen en stoornissen, zoals angst, depressie, trauma, disfunctionele relaties binnen paren en/of gezinnen.

Na vele jaren ervaring binnen de GGZ en het bedrijfsleven werd Louise's stijl van werken steeds meer eclectisch en internationaal georiënteerd, wat inhoudt dat ze zo holistisch en op maat mogelijk werkt met een verscheidenheid aan technieken uit Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, ACT, Systeem- en Communicatietheorie, Mediation etc.