Kim Broersen

Kim Broersen, MSc (1988) is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR therapeut. Kim heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen en is in 2013 afgestudeerd als psycholoog. In 2016 heeft zij de vervolgopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) afgerond en is zij BIG geregistreerd. Bij een grote GGZ instelling heeft Kim brede werkervaring opgedaan met het behandelen van uiteenlopende psychische klachten zoals angst, trauma, depressie en negatief zelfbeeld maar ook meer complexe, hardnekkige (persoonlijkheids) problematiek zowel in de basis als de specialistische GGZ. Tevens heeft zij veel ervaring opgedaan met werkgerelateerde klachten zoals (dreigende) burn-out en begeleiding bij terugkeer naar werk. Kim maakt in haar behandeling gebruik van evidence based behandeltechnieken zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en ACT. 
 

De werkwijze van Kim kenmerkt zich door een persoonlijke, warme en actieve aanpak. Zij hecht veel belang aan het creëren van een veilige en vertrouwde setting om samen met cliënten te werken aan herstel. Cliënten en collega’s omschrijven Kim als een betrokken, steunende en deskundige behandelaar die snel tot de kern weet te komen en waarbij ze zich op hun gemak voelen. 
Kim heeft een grote passie voor haar werk en vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen als therapeut - en als mens - en volgt daarom regelmatig bij- en nascholing. Ook neemt ze deel aan diverse intervisiegroepen. 
Na het werken in grote instellingen is de wens ontstaan om meer kleinschalig en persoonlijk, behandelingen op maat te kunnen bieden.  Dit sluit goed aan bij de visie en werkwijze van Psychotherapy & Movement. Momenteel combineert Kim haar werk bij Psychotherapy & Movement met werkzaamheden als vrijgevestigde therapeut in haar eigen praktijk. 

Voor meer informatie over Kim kunt u terecht op: www.linkedin.com/in/kim-broersen en www.psychologiepraktijkbroersen.nl.