Consultatie Joeri Zoon (1nP)

Joeri is geboren en getogen in het centrum van Amsterdam. Hij heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is vervolgens opgeleid tot psychiater bij GGNet, Amsterdam UMC en GGZ Ingeest. Het medisch specialisme Psychiatrie trok hem het meest aan, vanwege zijn fascinatie voor hoe een unieke samenhang van factoren bepaalt hoe iemand denkt en zich gedraagt en hoe behandelingen als psychotherapie en medicatie de balans in de menselijke psyche kunnen herstellen.

Joeri Zoon

Cliënten omschrijven Joeri als een betrokken en kundige behandelaar, die goed luistert en ook veel inzicht en uitleg geeft. Hij gaat samen met de cliënt op zoek naar de oorzaak van hun psychische klachten en komt samen met hen tot een besluit welke behandeling het best passend is. Hierbij besteedt hij vanuit zijn psychiatrische achtergrond aandacht aan de wisselwerking tussen psychische, lichamelijke en sociale factoren. Joeri is opgeleid in het toepassen van verschillende psychotherapeutische methoden, zoals cognitieve gedragstherapie en psychodynamische psychotherapie. Daarnaast is hij ervaren in de zorgvuldige indicatiestelling en het voorschrijven van medicatie voor psychische stoornissen en het uitvoeren van elektroconvulsietherapie bij mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. 

In zijn vrije tijd doet Joeri graag aan sport, reizen, gitaar spelen en lezen. Daarnaast is hij mede oprichter van het bedrijf ‘The Balanced Office’, waar hij zich richt op de preventie van burn-out en het verbeteren van het psychisch en fysiek welzijn van werknemers bij corporate bedrijven.

Joeri werkt als ouderenpsychiater en onderzoeker bij GGZ Ingeest. Deze baan combineert hij met psychiatrische consultaties bij Psychotherapy & Movement en werk voor zijn eigen bedrijf.

Voor meer informatie over Joeri kunt u terecht op: https://www.linkedin.com/in/joeri-zoon-05125b10.