Joeri Zoon

Joeri is geboren en getogen in het centrum van Amsterdam. Hij heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Het medisch specialisme Psychiatrie trok hem het meest aan, vanwege zijn fascinatie voor hoe een unieke samenhang van factoren bepaalt hoe iemand denkt en zich gedraagt en hoe behandelingen als psychotherapie en medicatie de balans in de menselijke psyche kunnen herstellen.

Cliënten omschrijven Joeri als een betrokken en kundige behandelaar, die goed luistert en ook veel inzicht en uitleg geeft. Hij gaat samen met de cliënt op zoek naar de oorzaak van hun psychische klachten en komt samen met hen tot een besluit welke behandeling het best passend is. Hierbij besteedt hij vanuit zijn psychiatrische achtergrond aandacht aan de wisselwerking tussen psychische, lichamelijke en sociale factoren. Joeri is opgeleid in het toepassen van verschillende therapeutische technieken, zoals cognitieve gedragstherapie, psychodynamische psychotherapie en systeemtherapie. Daarnaast is hij ervaren in de zorgvuldige indicatiestelling, het adviseren en het voorschrijven van medicatie voor psychische stoornissen. 

In zijn vrije tijd doet Joeri graag aan sport, gitaar spelen en lezen. Daarnaast is hij mede oprichter van het bedrijf ‘The Balanced Office’, waar hij zich richt op de preventie van burn-out en het verbeteren van het psychisch en fysiek welzijn van werknemers bij corporate bedrijven.

Momenteel werkt Joeri fulltime in het psychiatrisch ziekenhuis; vanaf maart 2021 zal hij deze werkzaamheden gaan combineren met werk bij Psychotherapy & Movement en zijn eigen bedrijf.

Voor meer informatie over Joeri kunt u terecht op: https://www.linkedin.com/in/joeri-zoon-05125b10.