Iris Timmerman

Iris Timmerman, MSc (1989) is cognitief gedragstherapeut VGCt® in opleiding en start in het najaar van 2020 met de opleiding tot GZ-psycholoog bij Psychotherapy & Movement. Iris heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is in 2014 afgestudeerd als psycholoog. Hierna is ze gaan werken met mensen met ernstige psychische problematiek binnen een FACT team van Mentrum. Waarbij ze geleerd heeft hoe belangrijk het is om ook het systeem van een cliënt bij de behandeling te betrekken. Na haar werk bij Mentrum heeft Iris de afgelopen 5½  jaar bij Jellinek Amsterdam en Hilversum gewerkt. Hierbij heeft ze behandeling gegeven aan zowel jongeren als volwassenen met een stoornis in middelengebruik op basis van cognitieve gedragstherapie (CGT) of acceptatie en commitment therapie (ACT). Naast het middelengebruik heeft ze hier ook co-morbide problematiek behandeld, zoals post traumatische stress stoornissen (PTSS).  Iris vindt het belangrijk om zich zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen. Dat maakt dat ze veel zin heeft om te starten met de GZ-opleiding binnen Psychotherapy & Movement.

Voor Iris is het belangrijk om in de behandeling naast een cliënt te staan. Dat doet ze onder andere door aan te geven wanneer een cliënt haar raakt en persoonlijke voorbeelden te gebruiken als dat zinvol lijkt. Hierbij is ze altijd geïnteresseerd in de persoon achter de klachten. Daarnaast vindt ze het belangrijk standvastig doch flexibel te zijn als psycholoog. Respect en inlevingsvermogen zijn hierbij belangrijk voor Iris, het gaat er uiteindelijk echter om dat een cliënt  zijn/haar doel behaald in de behandeling.

Naast haar werk vindt Iris het heerlijk om buiten in de natuur te zijn. Ze is opgegroeid op Texel en de natuur geeft haar rust en maakt haar hoofd leeg. Naast de natuur houdt Iris ook erg van goede gesprekken en gezelligheid; met vrienden en familie om haar heen.

Voor meer informatie over Iris kunt u terecht op https://www.linkedin.com/in/iristimmerman