Ida Stuij

da Stuij, MSc (1992) is cognitief gedragstherapeut VGCt® in opleiding en start in het najaar van 2024 met de opleiding tot GZ-psycholoog (BIG).

Ida Stuij

Ida studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waarna zij eerst een aantal jaar heeft gewerkt als docent in het academisch onderwijs. Vervolgens werkte zij als psycholoog met verschillende doelgroepen: In de huisartsenzorg, de generalistische basis ggz, de verslavingszorg, een opnamekliniek en een specialistisch centrum voor de behandeling van psychotrauma. Naast haar werk als psycholoog beoefend en doceert zij al jaren Hatha yoga. In haar privé en professionele leven vind zij contact met het lichaam als bron van veerkracht en inzicht van belang. Zij is geschoold als yogadocent, yogatherapeut en als Trauma Sensitieve Yoga facilitator TCTSY®. 

Ida behandeld zowel klachtgericht; door middel van cognitieve gedragstherapie, exposure in vivo, EMDR en NET, als meer inzicht gevend; door middel schematherapie en Imaginaire Rescripting. In haar behandelingen integreert zij geregeld lichaamsgerichte interventies, om inzichten “aan de lijve” te ervaren, in plaats van enkel cognitief.

In contact met Ida staat veiligheid, warmte en empathie voorop. Zij heeft oog voor iemands eigen beleving en de context waarin de problemen en klachten bestaan. Zij vindt het belangrijk dat therapie een veilige ruimte vormt waarbinnen mensen kunnen gaan ervaren hoe het is om zichzelf opnieuw te mogen ontdekken. Ida nodigt haar cliënten uit weer vertrouwen te ontwikkelen in hun eigen vermogens om te herstellen en te groeien.