GZ opleidingsteam
Louise Hoogerwoord
Louise Hoogerwoord is een senior gezondheidszorgpsycholoog (GZ, BIG), EMDR therapeut en MfN Mediator.
Na het afronden van haar studie Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht is zij gaan werken bij het Ministerie van Volksgezondheid in Suriname, in een plaatselijke GGZ-instelling en het Academisch Ziekenhuis van Paramaribo. Hier had ze de kans om te werken met alle verschillende culturele groepen, de Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse, Indiaanse en blanke bevolking (met alle verwante talen). In het academisch ziekenhuis werd ze gevraagd om een afdeling psychologie op te zetten voor ziekenhuis- en poliklinische patiënten.
Daarnaast werkte zij parttime voor Stichting Lobi met de focus op psycho-educatie en therapie gericht op liefdesrelaties en seksuologie.
Na 6 jaar maakte ze een carrièreswitch, studeerde MBA, Erasmus Rotterdam en werd door het KLM-hoofdkantoor gevraagd om als interne consultant te starten op de afdeling Marketingstrategie. In het kader van haar management development plan volgde een expat contract als Country Manager van KLM in Costa Rica.
In 1995 verhuisde ze naar Curaçao, waar ze haar eigen bedrijf Relief Consults oprichtte, waarbij ze bovenstaande ervaringen combineerde en keerde terug naar haar grote passie Psychologie en Mediation. Relief werd ook bekend door coaching, training, peer mediation, werving op managementniveau en ontwikkelingsassessments voor bedrijven en andere organisaties. Behalve op Curaçao, vloog zij 12 jaar heen en weer naar Bonaire en bood zij onder Relief ook diensten aan op alle andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen. Zo coachte zij bijvoorbeeld de brandweercommandanten op de verschillende eilanden.
Louise keerde in 2019 terug naar Nederland en zette de eerder genoemde activiteiten voort onder dezelfde naam.
Los van haar eigen bedrijf, trad Louise parttime in 2022 in dienst bij ‘Psychotherapy & Movement’, een moderne, mooie, dynamische organisatie, gevestigd in een prachtig pand in Amsterdam, waar zij gevraagd werd om drie psychologen te begeleiden met hun postacademische opleiding Gezondheidszorgpsychologie.
Haar huidige speciale focus ligt op individuele volwassenen en koppels (niet alleen Nederlands maar ook Engels, Spaans en Papiaments sprekende cliënten) met affiniteit met de behandeling van een breed scala aan levensproblemen en stoornissen, zoals angst, depressie, trauma, disfunctionele relaties binnen paren en/of gezinnen.
Na vele jaren ervaring binnen de GGZ en het bedrijfsleven werd Louise's stijl van werken steeds meer eclectisch en internationaal georiënteerd, wat inhoudt dat ze zo holistisch en op maat mogelijk werkt met een verscheidenheid aan technieken uit Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, ACT, Systeem- en Communicatietheorie, Mediation etc.
Kim Broersen
Kim Broersen, MSc (1988) is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR therapeut. Kim heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen en is in 2013 afgestudeerd als psycholoog. In 2016 heeft zij de vervolgopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) afgerond en is zij BIG geregistreerd. Bij een grote GGZ instelling heeft Kim brede werkervaring opgedaan met het behandelen van uiteenlopende psychische klachten zoals angst, trauma, depressie en negatief zelfbeeld maar ook meer complexe, hardnekkige (persoonlijkheids) problematiek zowel in de basis als de specialistische GGZ. Tevens heeft zij veel ervaring opgedaan met werkgerelateerde klachten zoals (dreigende) burn-out en begeleiding bij terugkeer naar werk. Kim maakt in haar behandeling gebruik van evidence based behandeltechnieken zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en ACT.
De werkwijze van Kim kenmerkt zich door een persoonlijke, warme en actieve aanpak. Zij hecht veel belang aan het creëren van een veilige en vertrouwde setting om samen met cliënten te werken aan herstel. Cliënten en collega’s omschrijven Kim als een betrokken, steunende en deskundige behandelaar die snel tot de kern weet te komen en waarbij ze zich op hun gemak voelen.
Kim heeft een grote passie voor haar werk en vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen als therapeut - en als mens - en volgt daarom regelmatig bij- en nascholing. Ook neemt ze deel aan diverse intervisiegroepen.
Na het werken in grote instellingen is de wens ontstaan om meer kleinschalig en persoonlijk, behandelingen op maat te kunnen bieden. Dit sluit goed aan bij de visie en werkwijze van Psychotherapy & Movement. Momenteel combineert Kim haar werk bij Psychotherapy & Movement met werkzaamheden als vrijgevestigde therapeut in haar eigen praktijk.
Voor meer informatie over Kim kunt u terecht op: www.linkedin.com/in/kim-broersen en www.psychologiepraktijkbroersen.nl.
Alessandra Galli
Alessandra Galli MSc (1983) is een GZ-psycholoog (BIG) en groepstherapeut-NVGP (psychodrama sector). Zij komt oorspronkelijk uit Italië, is genaturaliseerd Nederlands, heeft een achtergrond in de neuropsychologie en wetenschappelijk onderzoek, zowel klinisch als fundamenteel, en heeft brede klinische ervaring met verschillende doelgroepen en problematieken. Zij is afgestudeerd aan de Universiteit van Padua (Italië) met een master in cognitieve neurowetenschappen en experimentele psychologie, en aan de Universiteit van Leuven (België) met een master in kunstmatige intelligentie. Van 2009 tot 2015 heeft zij in de academische wereld gewerkt, eerst als onderzoeksassistent (KU Leuven, België, en Trinity College Dublin, Ierland) en vervolgens als promovendus (Donders Instituut, Radboud Universiteit Nijmegen). Parallel hieraan heeft zij tot september 2017 ook als docent gewerkt, zowel aan de Radboud Universiteit (bachelor psychologie) als aan de Universiteit van Amsterdam, als tutor en mentor voor eerstejaars en tweedejaars studenten (psychologie en PPLE college). In deze jaren heeft zij met veel plezier studenten begeleid bij hun bachelor- en masterscripties, en als mentor heeft zij ervaring opgedaan met veel terugkerende moeilijke thema’s bij studenten, met coaching en motivationele gespreksvoering.
Sinds 2015 werkt zij als behandelaar in de GGZ (Cordaan GGZ, Moleman de Brouwerij centrum voor psychoses, Adagio, WelBewust psycholoog, Psycholoog Nederland en 1np). Zij heeft gewerkt met een breed spectrum van problematieken en met verschillende doelgroepen, van kinderen tot ouderen, van psychotische aandoeningen tot persoonlijkheidsproblematieken bij jongvolwassenen, tot gedragsproblematieken bij kinderen. Zij heeft ervaring met verschillende behandelmethodes waarvoor zij ook aanvullende opleidingen en training heeft gevold (o.a., CGT, DGT, schematherapie, kortdurende psychoanalytische psychotherapie en EMDR) en diagnostiekvormen (persoonlijkheid en neuropsychologisch onderzoek). Sinds 2021 werkt zij ook zelfstandig als GZ-psycholoog en coach voor adolescenten en jongvolwassenen (www.mensmovere.nl) en verricht zij complexe diagnostiek (i.e. combinatie neuropsychologisch en structurele persoonlijkheidsdiagnostiek). Momenteel combineert zij haar zelfstandige werkzaamheden met de samenwerking met Psychotherapy & Movement.
Als behandelaar werkt zij cliëntgericht en gelooft zij in het belang van de ervaring om in contact te komen met zichzelf en eigen emoties. Zij werkt met enthousiasme samen met haar cliënten om hun persoonlijke ontwikkeling en autonomie te bevorderen en aan te moedigen. Zij hecht veel waarde aan een veilige en vasthoudende sfeer in de therapiekamer en investeert er veel in om deze te creëren en te behouden. Tijdens haar opleidingen werd zij geïnspireerd door Carl Rogers, de grondlegger van de humanistische-cliëntgerichte psychotherapie, en Donald Winnicott, psychoanalyticus en ante-litteram ontwikkelingspsycholoog. Van de eerste heeft zij onder andere de onvoorwaardelijke en open houding in het contact met haar cliënten meegenomen, en van de tweede het speelse karakter van het experimenteren met de realiteit (“Playing with reality”).
Sinds 2006 heeft zij in verschillende landen in Europa gewoond en gewerkt en is zij gewend geraakt aan een multiculturele omgeving en aan het voortdurend omschakelen tussen verschillende talen. Zij spreekt dagelijks Nederlands, Engels, Italiaans en Spaans, en behandelt zij cliënten die deze talen als moedertaal spreken.
Zij is geïnteresseerd in theater en speeltechnieken zoals de Meisnertechniek en tot dat zij kinderen kreeg - deed mee aan improvisatietheater. Zij heeft in het psychodrama een manier gevonden om haar interesses in theater en ervaringsgerichte psychotherapie te integreren, en zij gebruikt regelmatig deze methode in haar individuele en groepsbehandelingen.
Petra Olman
In de gesprekken staat de problematiek van de client centraal en zal regelmatig nagegaan worden of client de behandeling effectief vindt. De factoren die van belang zijn bij de problematiek komen aan de orde zoals, aanleg, ontwikkeling, vaardigheden, overtuigingen, huidige situatie. Welke overlevingsmechanismen zijn effectief en welke vragen om bijstelling? Zijn er voldoende vaardigheden om met emoties om te gaan? Wat kan er in de huidige situatie veranderd worden en wat is van belang om te leren verdragen?
https://www.1np.nl/vind-een-behandelaar/behandelaar/-/wcl/F4C0fwDbBsu2/userid/4646757