Gaby Staudenmayr

Gaby Staudenmayr (1956) is andragoloog, GZ-psycholoog en systeemtherapeute.

Ze heeft de postdoctorale opleiding Integratieve Bewegingspsychotherapie gedaan aan de VU. Een opleiding waarin het verbinden van lichaam en geest centraal staat. Zij is sinds 1995 werkzaam in eigen praktijk. Daarnaast werkte ze jaren als trainer bij de RINO en GGZ-instellingen en is verbonden aan het Frits Perlsinstituut in Duitsland als trainer en supervisor. Tevens is ze praktijkopleider bij Psychotherapy & Movement voor de GZ-opleiding RINO Utrecht.

Gaby is in haar werkwijze duidelijk en gestructureerd. Ze sluit aan bij de kracht en de mogelijkheden van cliënten. Eigen ruimte durven innemen, grenzen stellen en in contact komen met wat iemand wil zijn belangrijk in haar begeleiding. Ze vindt het een uitdaging om mensen te helpen weer in beweging te komen (in de ruimste zin van het woord) en weer de regie over hun leven in eigen hand te nemen.

Haar hart ligt al jaren bij het behandelen van (psycho)trauma en traumagerelateerde klachten. Een lichaamsgerichte aanpak te samen met non-verbale methoden is hierin voor haar onmisbaar. Dit helpt cliënten namelijk in contact te komen met hun lichaam en hun gevoelens.

Zij ziet boosheid en agressie als positieve levensenergie die iemand in staat stelt grenzen te voelen en aan te geven. Boosheid kan helpen gevoelens van machteloosheid te doorbreken.

Voor meer informatie over Gaby kunt u terecht op: https://nl.linkedin.com/in/gaby-staudenmayr-a3a22719