Referentie van man, 26 jaar

27 August 2017

Ik heb een erg goede ervaring gehad bij Psychotherapy & Movement. Ik kwam bij de praktijk met o.a. angstklachten naar aanleiding van een auto-ongeluk en gezondheidsproblemen. Eerder was ik bij een andere praktijk (basis GGZ) in behandeling voor deze klachten. Daar was de behandeling gericht op het leren omgaan met de klachten en impulsen, i.p.v. dieper te kijken naar de oorzaak van de klachten en deze aan te pakken. Juist dit hebben wij gedaan bij psychotherapy & movement. 
Tijdens een prettig intakegesprek met Mellony en Paula werd er grondig geluisterd en ingegaan op mijn verhaal en klachten. Om een beter inzicht van mijn klachten te krijgen heb ik daarna twee sessie met Luciano gehad om o.a. met behulp van vragenlijsten een duidelijk profiel op te stellen van mijzelf en de klachten. Deze grondigheid heeft ervoor gezorgd dat zij een goed beeld kregen van wat er speelde, waardoor er een goed behandelplan opgesteld kon worden. 
    Ik ben vervolgens in behandeling gegaan bij Mellony. Vanaf het eerste moment was het doel om de klachten bij de kern aan te pakken en te verminderen, niet alleen maar om leren om te gaan met de klachten. Ik kwam zo tot inzichten omtrent mijn gedrag en de relatie met mijn familie, waar ik van tevoren nooit bij stilgestaan had. Met behulp van EMDR hebben wij ook mijn herinneringen aan het auto-ongeluk en gezondheidsproblemen aangepakt. Dit hielp mij om deze gebeurtenissen goed te verwerken, en zorgde ervoor dat mijn angstklachten zo goed als verdwenen. 
Mellony was een ontzettend prettige behandelaar. Ze was open, gaf advies en luisterde erg goed. Zij motiveerde mij om goed mijn best te doen en meteen aan de slag te gaan. Hierdoor ging de behandeling erg voorspoedig en is het ook veel sneller gegaan dan van tevoren gedacht. Ze nam alles serieus en wuifde niks zomaar weg. Daarnaast voelde het erg fijn dat ze open was en zich betrokken voelde bij alles wat er gaande was, dit maakte het makkelijker om over vervelende gebeurtenissen te praten. Ze was ook altijd goed voorbereid en herinnerde wat we in de sessies daarvoor gedaan hadden. Ze hoefde daarom ook nooit te vragen waar we ook alweer mee bezig waren. Door deze prettige manier van werken ben ik na ongeveer 6 maanden af van klachten waar ik jarenlang last van heb gehad. Daarom kan ik psychotherapy & movement aanraden voor iedereen die langdurig met eenzelfde soort klachten rondloopt. 

Man, 26 jaar.