Contact

Door extra werkzaamheden in verband met de COVID-19 maatregelen is Psychotherapy & Movement op dit moment drukker dan gebruikelijk. Hierdoor kan het zijn dat wij telefonisch minder goed bereikbaar zijn en een reactie op uw mail langer kan duren dan u van ons gewend bent. Wij hopen hierin op uw begrip.

Aanmelden bij P&M

Indien u zich wilt aanmelden voor een intakegesprek bij Psychotherapy & Movement verzoeken wij u een email te sturen inclusief de reden van aanmelding naar aanmelden@psychotherapymovement.nl. In antwoord op uw mail informeren wij u over de actuele wachttijd. Momenteel geldt er een wachttijd voor cliënten die niet in aanmerking komen voor het onderzoek naar PTSS.

Aanmelden voor intakegesprek in het kader van het PTSS onderzoek

Als uw eerdere behandelaar heeft vastgesteld dat er mogelijk sprake is van posttraumatische stressstoornis (PTSS), en u wenst deel te nemen aan ons onderzoek naar de behandeling van PTSS, dan geldt er geen wachttijd. Klik hier voor meer in informatie over het onderzoek. Herkent u zich na het lezen van de deze informatie in de beschreven klachten? En bent u geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek waarbij zonder wachttijd het intakegesprek bij P&M kan plaatsvinden? Dan vragen wij u een email te sturen voorzien van de volgende 2 bijlagen: 1. Een scan van de verwijsbrief voorzien van de tekst “verwijzing voor specialistische GGZ”. Mocht uw huisarts twijfelen of de verwijsbrief voldoet aan de gestelde eisen, kunt u de verwijsbrief hier bijgevoegd ook uitprinten en door uw huisarts laten invullen. U weet dan zeker dat u qua wettelijke vereiste over de juiste verwijsbrief beschikt. Verwijsbrief P&M 2. Ingevuld aanmeldingsformulier voor P&M (wat u hieronder kunt downloaden)

Aanmeldingen voor schematherapie

Clientenstop. Psychotherapy & Movement werkt niet met een wachtlijst.

Aanmeldingsformulier P&M

U wordt dan op korte termijn uitgenodigd voor het intakegesprek. Hoe snel kunt u bij ons terecht? Als wij de email met de verwijsbrief en het aanmeldingsformulier hebben ontvangen informeren wij u over de actuele wachttijd. Als uw huisarts of eerdere psychotherapeut/psychiater heeft vastgesteld dat er (mogelijk) sprake is van posttraumatische stressstoornis (PTSS), en u wenst deel te nemen aan ons onderzoek naar de behandeling van PTSS, dan geldt er geen wachttijd. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Wachttijden

Gemiddelde aanmeldingswachttijd (aanmelding tot intake)

Kind en Jeugd (8 - 18 jaar)2 weken
Volwassenen16 - 24 weken

Gemiddelde behandelingswachttijd (intake tot start behandeling)

Kind en Jeugd2 weken
Volwassenen2 weken
Treeknorm10 weken

Deze informatie is bijgewerkt op 16-12-2022.

Vanwege de COVID-19 uitbraak zijn de wachttijden langer dan normaal en kunnen bovenstaande tijden in de praktijk langer blijken te zijn.

Overige vragen

Voor vragen kunt u een mail sturen naar info@psychotherapymovement.nl of u kunt uw vraag hier invullen in onderstaand formulier.

Telefonische bereikbaarheid van Psychotherapy & Movement

Bij vragen verzoeken wij u deze per email of bovenstaand formulier te stellen. Indien u dat wenst kunt u telefonisch contact opnemen op 020-5285231. Op dit nummer zijn wij tevens bereikbaar voor intercollegiaal overleg. P&M is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00u. P&M heeft geen 24-uurs bereikbaarheid; tevens is onze praktijk niet ingesteld op de behandeling van spoedgevallen. In geval van spoed raden wij aan contact op te nemen met uw huisarts of de huisartsenpost, tenzij u met uw behandelaar andere afspraken hebt gemaakt.

Telefonisch spreekuur

Psychotherapy & Movement heeft iedere maandagochtend van 09:00 uur tot 09:30 uur & iedere woensdagmiddag van 17:30 tot 18:00 uur spreekuur.

Het spreekuur is bereikbaar op telefoon:  020- 5285231

Perscontactpersoon

Pers kan contact opnemen met directeur zorg drs. Paula de Jong. Zij is uitsluitend in eerste instantie per email te bereiken voor vragen op: paula@psychotherapymovement.nl 

Bij spoed

Wanneer u met spoed hulp nodig heeft buiten kantoortijden, dan kunt u zelf contact opnemen met de volgende instanties.

Huisartsenpost Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam: 

www.spoedeisendepsychiatrieamsterdam.nl

020 523 54 33

  

Zelfmoordpreventie: 

www.113.nl

0900 – 0113

Waarneming

Psychotherapy & Movement beschikt over enkele samenwerkingsovereenkomsten met collega’s die kunnen waarnemen bij (langdurige) afwezigheid. Psychotherapy & Movement zal u hierover informeren indien van toepassing en u verwijzen naar de juiste contactgegevens.

Vakantieperiodes

Wanneer uw behandelaar met vakantie gaat wordt dit tijdig aan u gecommuniceerd. Indien nodig kan een van onze collega therapeuten enkele overbruggingsgesprekken aan u aanbieden. 

Wat te doen bij crisis?

Bent u in behandeling bij Psychotherapy & Movement en heeft u na kantoortijden of in het weekend met spoed psychische hulp nodig dan kunt u bellen naar de overkoepelende huisartsenpost in uw regio. Indien nodig zal de huisartsenpost de crisisdienst inschakelen.

Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met uw behandelaar.